fbq('track', 'Contact'); hs jobs google-site-verification=hSR3JbQIrOcXz1ah-I5jKYIfqOXryDdOi9vqP-azLQs
Location,Timisoara ,Str macilor Nr 1
+40 787 768 190
adina@hsjobs.ro

GHIDUL CANDIDATULUI

Locuri de munca in Germania fara comision sau taxe de mediere

Ghidul candidatului pentru plecarea in Germania

Mai jos vom enumera mai multe detalii despre tot ceea ce trebuie sa stiti pentru angajarea , plecarea si acomodarea ta in Germania.

  1. In primul rand avem nevoie de un CV. in care sa avem detaliat pe ani experinta de munca si binenteles cunostintele de limba germana. CV.ul il poti trimite fie prin aplicatia de What´a app la +40 787 768 190 , prin Email la nicoletahs@yahoo.com , fie direct pe pagina oficiala de facebook https://www.facebook.com/hsjobspersonal/.
  2. Noi pregatim CV.ul  si il trimitem companiei germane care va va contacta telefonic pentru un scurt interviu. Dupa acest interviu noi vom primii detaliat salariul,locul si data plecarii D.voastra.
  3. Conform datelor primite de la angajatorul german noi pregatim o adresa de confirmare pentru D.voastra cu toate datele necesare ,de la data placarii, adresa unde trebuie sa ajungeti si numerele de contact din Germania .
  4. Urmatorul pas este sa pregatim dosarul de mediere conform legii 156/2000 . Vom semna contractul de mediere care contine toate datele necesare pentru plecarea si angajarea D.voastra in Germania . NU PERCEPEM TAXE SAU ALTE COMISOANE .La dosarul de mediere mai avem nevoie de cateva documente ,cum ar fi o copie a actului de indentitate , cazier judiciar ,adevreita medicala (conform careia sunteti clinic sanatos) si o copie a unei diplome de calificare daca este cazul.
  5. Singurul cost pentru D.voastra este transportul pana la sediul firmei in Germania.
  6. La sediul firmei o sa fiti asteptat de un angajat dedicat pentru D.voatra care se va ocupa de la semnarea contratului de munca, cazare si acomodare.
  7. De obicei veti incepe munca a doua zi dupa ce ajungeti la data stabilita in Germania.

Noi suntem aici si te vom ajuta in orice problema aparuta pe parcursul sederii in Germania.

Programul de lucru

este de minim 8 ore pe zi, programul exact îl vei primi de la punctul de lucru. La cele mai multe firme se pot face ore suplimentare pentru a câștiga mai mulți bani pentru familia ta. Orele suplimentare sunt plătite separat, cu un spor de minim 25%, conform legislației germane în vigoare. Adeseori, firmele din Germania adună orele suplimentare în depozitul de ore (AZK, Arbeitzeitkonto) și când ai adunat 150 ore, vei mai primi un salariu suplimentar, pe lângă salariul normal.

Salariul

este plati intre 15-20 ale lunii urmatoare prestarii muncii, din aceasta cauza este indicat sa aveti o suma de bani cu D.voastra pana la salarizare. Daca totusi aveti nevoie urgent de bani puteti sa sunati la firma din Germania si o sa puteti primii un avans, tot ei va vor da detaliile cum se poate obtine.

Cont de euro

este obligatoriu sa aveti deschis un cont de euro pentru a va putea primii salariul. Acest cont poate sa fie deschis ori in Romania ori acolo in Germania, aceasta ramane la latidudinea D.voastra. Datele bancare trebuie complectate la angajare pentru viramentul salariului.

STUNDENZETTEL

este foaia de pontaj unde trebuie notate orele muncite in fiecare zi, care trebuie semnata de seful direct de la locul de munca. Cu ajutorul ei vei primii salariul si avansurile daca este cazul.

Asigurare Medicala

Datorita faptului ca o sa lucrezi prin intermediul firmei Hs Jobs Personal Service vei avea garantia unui contract de munca totalmente legal in Germania. Toti angajatii vor avea asigurare medicala inca din prima zi de munca. In caz de conceiu medical ,daca nu ai deja cardul de sanatate intreaba frima angajatoare de numarul de asigurat si cu acesta poti sa mergi la medic pentru tratament si foaia petru concediu medical. Absențele nemotivate înseamnă de multe ori tăieri din salariu, de aceea te sfătuim să nu lipsești niciodată de la șantier fără să anunți firma angajatoare.

Contractul de munca

este totalmente legal si va fi semnat la sediul firmei din Germania chiar si in limba romana pentru ca sa puteti intelege exact ceea ce semnati.

Vei beneficia automat, din prima zi de muncă, de toate asigurările, pe care le are și un angajat german: sănătate, somaj, pensie, accident.

Cazarea

este oferita GRATUIT de catre angajatorul german. Se face cat mai aprope de locul de munca , in pensiuni de maxim 2 persoane in camera. Firma organizează cazarea pentru ca tu sa nu plătești garanție și avans pentru chirie. Te rugăm să ți cont de faptul că în Germania chiriile sunt mult mai scumpe și mai greu de găsit decât la noi. Îți garantăm că firma se străduiește să caute cea mai bună și apropiată cazare pentru tine, pentru ca tu sa fii mulțumit.

Concediu de odihnă

Ca orice angajat din Germania aveti dreptul la concediu de odihnă plătit, de regulă minim 2 zile pe lună (citeste contractul de munca). Este bine să ceri concediu doar dupa câteva luni de muncă și întotdeauna trebuie să discuți și cu firma angajatoare, dar și cu șeful direct, de la locul de muncă. Poți trimite o cerere scrisă sau un mail firmei cu perioada în care ai nevoie de concediu, după ce discuți cu responsabilii de la șantier sau fabrică.

Alocația pentru copii Kindergeld

Petru ca o sa fiti angajat toatlmente legal in Germania  si o sa contribuiti la fondul de asigurări sociale aveti si dreptul la alocatie copii , chiar daca copii se afla in Romania.Pentru a beneficia de alocație trebuie să te adresezi Serviciului de Asistență Socială din localitatea ta de domiciliu. Ei te vor îndruma. De asemenea există firme specializate, care se ocupă de tot dosarul pentru un anumit comision. Alocația se poate primi retroactiv, deci dacă ai lucrat și în anii anterior în Germania, poti cere alocația retroactiv de la statul german.

Echipa Hs Jobs Personal Service iti ureaza drum bun si mult succes!

 

 

Call Now Button